İSTANBUL / BAKIRKÖY - Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Kurumumuz Müdür, Müdür Yardımcısı ve Özel Eğitim Öğretmenleri tarafından Kadıköy Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Kurum Müdürü Mustafa Kemal TOPALOĞLU ve Müdür Yardımcısı Cemile SAMANCI'dan Özel Eğitim gereksinimli bireylerle yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Kendilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğunu, otizmli öğrencilerimizin ve ailelerinin her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyor ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artmasını diliyoruz.

Mrt

Bakırköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Bakırköy Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı işbirliği ile Bakırköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilçemiz Okul Müdür, Rehber Öğretmen. Beden Eğitimi öğretmenleri ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanlarına Çocuk Mahkemesi Hakim ve Savcıları tarafından "Çocuk Suçları ile İlgili Hukuki Süreçler" konulu seminer verilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kürşat ARZUOĞLU ve Şube Müdürlerimize, Değerli Hakim ve Savcılarımıza katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Bakırköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Bakırköy Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı işbirliği ile Bakırköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 15 Mart 2024 Cuma günü saat 10:00 - 13:00 saatleri arasında Çocuk Mahkemesi Hakim ve Savcıları tarafından "Çocuk Suçları ile İlgili Hukuki Süreçler" konulu seminer verilecektir.

Ock

İlçe Şube Müdürümüz Sayın Hacı Hasan KOZAN'ın başkanlığında, "Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda ilkokul yönetici ve rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır..

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Okul Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu-V, 28 Aralık 2023 tarihinde İlçe Şube Müdürümüz Sayın Hacı Hasan KOZAN'ın katımıyla gerçekleştirildi. Değerli katkıları için İstanbul Aydın Üniversitesine teşekkür ederiz.

Ara

İlçemiz Özel Eğitim Uygulama ve Meslek Okulları ile Özel Eğitim Sınıflarında görev yapan 80 saat Özel Eğitim Kursu almış öğretmenlerin destekenmesi amacıyla Kurumumuz Özel Eğitim Öğretmenleri tarafından Özel Eğitim Öğretmenleri Paylaşım Toplantısı düzenlenmiştir.

Ara

Engelli bireylere yönelik duyarlılığın ve farkındalığın artması dileğimizle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.

Kas

Açı Eğitim Kurumları işbirliği ile  24 Kasım Öğretmenler Günü Haftası etkinlikleri kapsamında 30.11.2023  tarihinde Florya Koleji Konferans Salonunda  Rehber Öğretmenlerine yönelik olarak Prof. Dr. Bilge UZUN tarafından "Mindfullnes ve Yeni Nesil Dikkat, Düşünce Becerileri" konulu seminer yapılmıştır. Sayın Prof. Dr. Bilge UZUN, Florya Koleji ve Açı Eğitim Kurumlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İlçemiz Rehber Öğretmenlerine yönelik 30 Kasım Perşembe günü saat 10:30 da Florya Koleji Konferans Salonunda Prof.Dr.Bilge UZUN tarafından "Yeni Nesil Dikkat ve Düşünme Becerileri: Mindfullness" konulu seminer yapılacaktır.

Kas

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Kürşat Arzuoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulanarak yeni görevinde başarılar diledik.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü edebiyete intikalinin 85.yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

Kurumumuz ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde İletişim Direktörü H.Ümit SANLAV'ın katılımıyla Rehber Öğretmenlerimize "Sosyal Medya ve Dijital Ortamın Güvenli Kullanımı" konulu seminer düzenlenmiştir.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Basi Rehber Öğretmenler Toplantımız, Ilce Milli Eğitim Mudurumuz Sayın Muhammed Fatih ÇEPNİ'nin başkanlığında, Şube Müdürlerimiz Ömer KALKAVAN, Hakkı AYDOĞAN ve Kürşat ARZUOĞLU'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammed Fatih ÇEPNİ, rehber öğretmenlerimizin görüşlerini alarak yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eyl

Kurumumuz tarafından toplanan kitaplar deprem bölgesinde yeralan Adıyaman Sümer Anaokulu'na gönderilmiştir.